EZ DAGO HOBERIK SASOIKOA ETA BERTOKOA BAINO: HAMEN BERTOKOA!

Bertoko produktuak eta sasoian sasoikoa kontsumitzeak abantailak baino ez ditu, norberarentzat eta ingurukoentzat. Onura horien zerrenda bat osatu dugu, lagunduko al diguzu zerrenda osatzen?

  • Sasoian sasoiko produktuak osasuntsuagoak eta nutritiboagoak dira. Behin produktua heldu denean jasotzen da uzta, hau da, produktu horrek nutriente guztiak dituenean. Bitamina eta mineral gehiago dituzte sasoiko jakiek.
  • Berton kontsumitzeko denez, elikagaiari bere prozesu naturala errespetatzen zaio, berdeegi batu barik.
  • Sasoiko elikagaiek ezaugarri organoleptiko ezin hobeak dituzte; zapore, kolore, testura eta usain apartak. Hortaz, jaki gozoagoak dira.
  • Bertoko klimara egokitutako elikagaiak dira eta beraz, ez dute kontserbatzeko produktu kimikoen beharrik.
  • Sasoiko produktuak bertoko ekoizleek, merkatariek eta ostalariek saltzen dituzte, eta ondorioz, horiek kontsumituta bertokoei ematen diegu bultzada. Ekonomia eta gizarte garapenerako oso garrantzitsua da hori.
  • Ingurumenerako hainbat onura ditu. Horietako bat, garraiobide gutxi behar direla. Aire eta soinu kutsadura eta berotegi-efektuko gasen isurketa saihesten da horrela.
  • Naturaren zikloak eta biodibertsitatea errespetatzen dira sasoikoa eta bertokoa ekoiztean.
  • Sasoiko jakiek gastronomia eta kultura ondare eta aukera zabala suposatzen dute.
  • Bertoko enplegua sortu eta mantentzen laguntzen da.

Iturriak:
https://www.onekinnutrizioa.com/2018/09/28/zergatik-jango-dut-sasoikoa-eta-bertakoa-dena-2/

, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu

Cookie-ak erabiltzen ditugu nabigazio esperientzia hobetzeko eta gure zerbitzuak eskaintzeko.

Nabigatzen jarraitzen baduzu, ulertuko dugu horien erabilera onartzen duzula. Zure baimena atzera bota edo informazio gehiago nahi baduzu, kontsultatu

Cookie Politika.

ONARTU
Aviso de cookies